Vége a 2017-es évadnak

Találatok: 416
Az év végén besűrűsödött a magyar asztalitenisz top mezőny programja. Kedd-szerdán a felnőtt Top 12 zajlott, szombat-vasárnap pedig a 2017-es évi magyar ranglista alapján a Versenyek Versenye 10 millió forintos összdíjazású  (top16-os) küzdelem. Az egri asztalitenisz húzóembere a 19 éves Timafalvi Gergő a Top 12 előtt a 16. helyen állt a ranglistán, hogy biztos legyen a Versenyek Versenyén való részvétele nem végezhetett utolsó helyen a Top 12-n. Ez sikerült is neki, mivel a BVSC-s Molnár Krisztián legyőzésével a 9-10. helyen ért célba, ezzel bebiztosította, hogy a hétvégén is asztalhoz állhat. Csoportjában többszörös magyar bajnok celldömölki Fazekas Péter, az idei év magyar bajnoka és a magyar válogatott egyik húzóembere, Szudi Ádám, és a BVSC vietnámi származású Do Phong Nam várta. Tudtuk, hogy borzasztó nehéz lesz meccset nyerni. A csoport első 3 helyezettje jut a főtáblára, titkon reméltük, hogy ez hátha sikerülhet. Tima első mérkőzését 3:0-s előnyről vesztette el Fazekas ellen 4:3-ra, majd következő meccsén 4:3-ra maradt alul BVSC-s ellenfelével szemben. Utolsó mérkőzésén a Németországban profiskodó Szudi Ádám ellen 3:0-s hátrányból fordított és nyert döntő szettben. A csoportban körbeverés alakult ki, melynek következtében Tima csoport harmadikként továbbjutott. 8 közé jutásért 4:0-s vereség a Svédországban profiskodó Kosiba ellen, majd vereség Lakatossal szemben. A 11-12.helyért döntő szett 13:11-re győzte le a verseny legfiatalabb résztvevőjét, Juhász Patrikot. 

Kedden valamivel gyengébben ment a játék, de hétvégére szépen összerakta magát Tima, a 11. helyet nagyon szép eredménynek tartjuk. 
A pontos eredmények a ttw.hu-n találhatók.
 
A hétvégén Hatvanban rendeztek egy nyílt, pénzdíjas felnőtt versenyt.Ahol az egri delegációt 6 játékos képviselte, közülük ketten az Egri Városi Sportiskola játékosai: Bedő  Norbert és Gál Szabolcs. A versenyről 3 érmet sikerült begyűjteni: összevont párosba a férfi NB I-es (Petrény Winery) csapat két tagja Tóth Gergő és Nagy Balázs 3. lett, míg a klubnál vezetőedzőként tevékenykedő, Pálosi Balázs párosban első, egyéniben második helyen végzett.

Ezzel vége a 2017-es évadnak, folytatás január közepén.