Asztalitenisz hírek

Évadzáróként, június 9-én tartották a Heves Megyei Felnőtt Top 16 viadalt, ahol az Egri Városi Sportiskola és a klub játékosai is elindultak. Az utánpótláshoz hasonlóan a felnőttben is hatalmas a megyénkben az egri fölény, melyet a végeredmény hűen tükrözött. Az első 10-ben 7 egri végzett. A bajnok Timafalvi Gergő lett, akit egyedül klubtársa Nagy Balázs tudott megszorítani a legjobb 4 között. A másik ágon az egri NB I-es csapat két tagja találkozott: Jóna Andrást Tóth Gergő óriási csatban 3:2-re győzte le. 
Végeredmény: 
1. Timafalvi Gergő
2. Tóth Gergely
3. Jóna András, Nagy Balázs
 
A versenyidőszak szeptemberben folytatódik. Június 18-ai héten észak-kelet-magyarországi régiós utánpótlás edzőtábornak adott helyet a Ruttkay Vilmos edzőcsarnok, ahol az egri fiatalokon kívül Tiszaújváros, és Nyíregyháza fiataljai is részt vettek az edzésen.

Nyári asztalitenisz tábor

Asztalitenisz tábor

Szeretettel várjuk 6-14 éves, mozogni vágyó gyermekeket. Nyári napközis táborunkban oktató foglalkozásokkal és játékos feladatokkal próbáljuk a sportágat közelebb hozni a gyermekekhez.

Időpontja: 2018. július 9-13. A tábor 8:00-16:00-ig tart

Helyszín: 3300 Eger, Bem tábornok u. 3.

Ár: 14 000 Ft (egyszeri étkezés, ebéd az Egri Szent József Kollégium menzáján)

Jelentkezés: 06 30 656 1012

                      06 36 323 192

Hétvégi asztalitenisz 2018.04.14-15.

Szerdán a megyei csapatunk állt asztalhoz a Hatvani ASE-vel szembe. A csapatban két újonc korú játékos is szerepelt: Lamport Mátyás és Csiki Barbara, Matyi 100%-os teljesítménnyel járult hozzá a 12:6-os hazai sikerhez, míg Hidvégi Gábor 3, Csiki Barbi, Tripa Szandi 2 győzelmet aratott. 
Múlt hétvégén Matyi a Megyei Újonc Bajnokságot nyerte meg, most hétvégén pedig Miskolcra utazott a 7 főből álló EVSI-s újonc különítmény Észak-Magyarországi Régiós Újonc Bajnokságra, ahol Matyi az U13-as igazolt kategóriát is megnyerte. U11-esek között Peterecz Tomi ezüst, Mezei Boti bronz érmet nyert.  

Egerben állt asztalhoz a hétvégén az NB I-es, NB II-es csapat is. Mindkét csapat a DVTK-t fogadta. AZ NB I óriási csatában 9:9-es döntetlent ért el, ezzel a nem számolt plusz ponttal majdnem biztos az NB I-es gárda bennmaradása. Az NB II 11:7-re maradt alul. 

EVSI PÁlosi AK (Petrény Winery)-DVTK II: 9:9
Győztek: Jóna András 3, Tóth Gergő 2, Nagy Ádám 2, Nagy Balázs 1 és a Tóth-Nagy Balázs páros.

EVSI Pálosi AK - DVTK III.: 7:11
Győztek: Bedő Norbert 3, Pataki Gábor 2, Gál Szabolcs 1 és a Bedő-Gál páros.

Hétvégén felnőtt Budapest Bajnokság, illetve Szerencs Kupa.

Lamport Mátyás

Hétvégi asztalitenisz 2018.05.12-13.

A héten két csapatunk állt asztalhoz: szerdán a megyei csapat nagy küzdelemben 13:5-re győzte le Besenyőtelek csapatát, majd szombaton a már biztos kieső Ózdot fogadta a férfi NB II-es csapat, ahol kiütéses 18:0-s győzelemmel hozták a kötelezőt a fiúk. 
AZ NB I-es csapat Kecskemét elleni mérkőzése halasztva van, jövő hét péntek, 18-ára 18 órára. Másnap a fiúk az utolsó mérkőzésükre Kiskunfélegyházára utaznak. AZ NB II-es csapat pedig a már bajnok Dunakeszi csapatához látogat.

megyei: EVSI Pálosi AK-Besenyőtelek 13:5

Győztek: Bánkuti Gábor 4, Lamport Mátyás 3, Tripa Alexandra 3, Hidvégi Gábor 2.

Hétvégi asztalitenisz 2018.04.7-8.

Tripa, Csiki mindent nyert
 
Hétvégén zajlott az Ifjúsági Magyar Bajnokság illetve a Heves megyei újonc, serdülő, ifjúsági, felnőtt bajnokság. A két versenyen összesen 8 Egri Városi Sportiskolás allt asztalhoz. A két ifi korosztályú fiú Pesten vállalta a megmérettetést, ahol Bedő Norbi szép játékkal csoportját megnyerve főtáblára jutott, ahol a legjobb 8 közé jutásért kapott ki. 
 
A megyei bajnokságon 5 újonc játékos és az ifjúsági Tripa Alexandra indult. Ahol a lányoknál minden számban egri siker született, Csiki Barbara újonc, serdülő szám győztes illetve Tripa Szandi ifi és felnőtt győztes. A két lány a felnőtt párost is megnyerte.

Újonc fiú: 1. Lamport Mátyás, 3. Orosz Illés
Serdülő, ifi fiú: 2. Lamport Mátyás
utánpótlás fiú páros: 2. Lamport-Orosz, 3. Peterecz Tamás-Mezei Botond (1-2. kép)

Felnőtt versenyszámban négyen indultak az egri felnőttek közül: párosban a két egri pár játszotta a döntőt, ahol a Pataki Gábor-Pálosi Balázs nagy csatában 3:2-re nyert az NB I-ben kiválóan teljesítő Nagy Balázs-Tóth Gergő kettős ellen. Egyéniben a 4 egriből hárman voltak dobogón: 1. Pálosi Balázs, 2. Nagy Balázs, 3. Tóth Gergő.

Beharangozó:
április 11: 18 óra: megyei bajnokság: EVSI Pálosi AK-Hatvan ASE
április 14: 16 óra: NB I: EVSI PÁLosi AK-DVTK II
április 14: 16 óra: NB II: EVSI Pálosi AK-DVTK III
Vasárnap (április 15-én) az újoncaink Miskolcra utaznak régiós újonc versenyre.